BAŞKAN ŞİMŞEK  “HÜKÜMETİN BELİRLEDİĞİ ASGARİ ÜCRET YETERSİZ “ « World Turk

20 Eylül 2024 - 07:31

BAŞKAN ŞİMŞEK  “HÜKÜMETİN BELİRLEDİĞİ ASGARİ ÜCRET YETERSİZ “

Son Güncelleme :

27 Aralık 2022 - 12:22

84 views

<strong>BAŞKAN ŞİMŞEK  “HÜKÜMETİN BELİRLEDİĞİ ASGARİ ÜCRET YETERSİZ “</strong>

BAŞKAN ŞİMŞEK  “HÜKÜMETİN BELİRLEDİĞİ ASGARİ ÜCRET YETERSİZ “

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek 8 bin 506 TL olarak belirlenen asgari ücretin yetersiz olduğunu asgari ücretle ile çalışanları zor günler beklediğini söyledi.

1 ocakta uygulanacak olan asgari ücret 8 bin 506 TL olarak belirlendi. Asgari ücretin düşük olduğunu belirten Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek “Manisa bir sanayi kenti. Sanayide çalışan işçilerimizin çoğu asgari ücrete işbaşı yapıyor ve çalışıyor. Asgari ücretin bugünün şartlarında 12 bin TL olmalıdır. Hükümetin belirlediği asgari ücret yetersiz” dedi.

Asgari ücretli çalışanların satın alma gücünün azaldığını vurgulayan Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek”  Çalışanların satın alma gücünü koruyacak tedbirler uygulanmalıdır.   Bu konuda halkın alım gücünün korunmasıdır.  Benim bu konuda  bir önerim var. Bakanlar, Milletvekilleri ve hükümet   yetkilileri asgari ücret alsın. O zaman asgari ücretlinin halini daha iyi anlarlar. Biz Milli Yol Partisi olarak kesinlikle 8 bin 506 TL olan asgari ücreti kabul etmiyoruz.  Enflasyon düşürülmelidir. Market ve pazar fiyatlarının artması ile daha cebe girmeyen asgari ücret yok oldu. İktidar partisi enflasyona savaş açmalıdır” ifadelerini kullandı.

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek iktidar partisinde asgari ücretli çalışanlara destek istedi. Başkan Şimşek ” İktidar partisine sesleniyorum. Milyonluk makan araçlarına binmesinler. Milyonluk makam araçlarını satalım. Asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımıza destek çıkalım. Benim asgari ücret ile çalışan vatandaşım simit çay alamaz hale geldi. İktidar partisi asgari ücreti tekrar gözden geçirmelidir. Asgari ücret 8 bin 506 TL değil 12 bin TL olmalıdır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.