GENÇ BAŞKAN ADAYI DEMİRKIRAN’DAN İDDİALI PROJELER « World Turk

20 Eylül 2024 - 23:36

GENÇ BAŞKAN ADAYI DEMİRKIRAN’DAN İDDİALI PROJELER

Son Güncelleme :

30 Mart 2024 - 5:10

56 views

GENÇ BAŞKAN ADAYI DEMİRKIRAN’DAN İDDİALI PROJELER

Haber/ Deniz Doğan
World Türk’te yayınlanan Sokağın Nabzı programının bu haftaki konuğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Yasin Demirkıran oldu. Demirkıran, genç bir girişimci olarak seçmenine güvendiğini belirtti.
Gazeteci Deniz Doğan ve Ezgi Yeşil’in sorularını yanıtlayan Demirkıran adaylık süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Gençlere örnek olmak ve hizmet etmek için İzmir Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı olduğunu belirten Yasin Demirkıran, ‘İşte o çocuğun hayali’ isimli kitabında da bahsetti.
Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum. Kadınların daha yetenekli daha farklı düşündüklerini düşünüyorum. Kadınlar ve çocuklar bizim için çok önemli. Kitabımda da detaylıca bahsettim. Dünyada birçok ülkeyi gezdim. Oradaki hayatları değerlendirdim. Kendimin nereden nereye geldiğimi gördüğüm zaman bunun birçoğunu insanlarında başarabileceğini düşünerek bunu kitap haline getirdim. Kitapta herkesten her şey var. Bu kitapta söyleşi, kurgu, psikoloji herkesten bir şeyler var. Benim hayallerim, projelerim hepsi bu kitapta var” ifadelerini kullandı.
Demirkıran”İşte o çocuğun hayali’ isimli kitabında da bahsetti.Yanında getirdiği kitapları imzalayıp konuğu olduğu 2 gazeteceyi hediye etti. Daha sonra kitabından detayları izleyicilerle paylaştı.
5 büyük projesindende bahseden Demirkıran; “En önemlisi deprem, kentsel dönüşüm. Binalarımız çok kötü, mahalle mahalle ilerlenmesi lazım. Seçim için harcanan bütçelerle yatırım yapsak birçok sorunu çözeriz. İzmir’de herkes kararsız ve mutsuz. Çoğu insan sandığa gitmeyecek. Herkes kapısının önünden sorumlu olmalı. Bu işi birlikte başaracağız. Köy Enstitülerine ihtiyacımız var. Eğitimi baştan planlamalıyız.” diye konuştu.
Başkan adaylarının seçim sürecinde pankartlara, broşürlere çok büyük paralar harcadığını belirten genç başkan adayı Demirkıran; “Ben büyük paralar harcayıp pankartlar bastırmak yerine hem farkındalık olsun hem de insanların bir dikili ağacı olsun diye zeytin fidesi dağıtmayı tercih ettim. İzmir’de en genç büyükşehir belediye başkan adayıyım. İnsanların gözlerindeki parıltıyı fark edebiliyorsunuz. Çok mutlu oluyorlar ve hepsinden de tek tek söz alıyorum” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.