MARMARİS’TEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA! « World Turk

20 Eylül 2024 - 14:46

MARMARİS’TEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA!

Son Güncelleme :

25 Haziran 2022 - 12:30

80 views
MARMARİS’TEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA!

Muğla’nın Marmaris ilçesine giden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris’teki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde günlerdir mücadelesi devam orman yangınları ekiplerin üstün gayretleri sonucunda kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris’te orman yangınındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

“İNSAN CAN KAYBIMIZ YOK”

Bakan Kirişci; “Cumhurbaşkanımızın dünkü ziyaretinde paylaştığı o ihtiyatlı ifadelerini artık yangının kontrol altına alındığı şeklinde revize edip, soğutma çalışmalarının da devam edeceğini belirtmek istiyorum. Bizim bu yangınla ilgili olarak en büyük tesellimiz, herhangi bir insan can kaybının olmamasıdır. Ama ormanlarımızın içerisindeki o doğal yaşamın bir parçası haline gelmiş varlıklarımızla ilgili, canlarımızla ilgili kayıplarımız konusunda tabii ki elimizde kesin bir belge, bilgi olmadığı için bu üzüntümüzü de belirterek, insan can kaybı konusunda can kaybımızın olmadığını belirterek bunu da ifade etmek istiyorum” dedi.

“ORMAN, İNSANIN DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYAR HALE GELDİ”

“Ormanın var olduğu günden beri insana ihtiyacı yoktu” diyen Bakan Kirişci sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi doğal yaşamını hep böyle sürdürdü. Fakat gün geldi devran döndü bu bugünkü modern yaşamın da birtakım dayatmalarıyla insanın bu kez ormana katkı sağlaması gündeme geldi. Başlangıçta insana ihtiyacı olmayan orman, insanın katkısına ve desteğine ihtiyaç duyar hale geldi.”

“1069 SAAT UÇAK VE HELİKOPTER UÇURULDU”

Yangınla mücadele çalışmalarına da değinen Bakan Kirişci; “Uçuş süresi bakımından 1069 saat uçak ve helikopter uçuruldu. Bu 1 Mart 2022 tarihinden itibaren yangınlardaki uçuşları eğer 1241 saat olarak alacak olacaksak, bunun yaklaşık yüzde 80’inin bu yangın için uçurulan helikopter ve uçaklarla beraber yapıldığını ifade etmekte fayda var. 4048 adet sorti yapılmıştır an itibarıyla. 1 Mart’tan bugüne yapılan sorti sayısı da 4472’dir. Atılan su miktarına gelince de bu da oldukça önemli. Toplam 13 bin 84 ton su atılmış iken 1 Mart’tan bugüne. Bu yangın vesilesiyle 12 bin 412 ton su atılmıştır. Bu da bizim bu yangına vermiş olduğumuz önemin bir tezahürüdür” diye konuştu.

“BİR İSTİSMARA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Bakan Kirişci, “Bundan sonra soğutma çalışmaları bittikten sonra, geçtiğimiz yılki orman yangınına muhatap olmuş, kaybedilmiş alanlarda yaptığımız gibi burada da çalışmalar zaman kaybedilmeden hemen başlatılacak. Önce kendi kendine ağaçlanmasına müsaade edeceğimiz alanlar için bu çalışmalar yürütülecek. Bunlardan ayrı olarak yine geçtiğimiz yıl 510 hektarlık bir alanda yaptığımız ve halen devam eden çalışmalar gibi fidan dikme çalışmalarımız olacak. Bu şu anlamda önemli, hiçbir şekilde bu alanların geçmişte de aynısını yaptık, bundan sonra da aynısını yapacağız. Bir istismara asla müsaade etmeyeceğiz, kimsenin de bu konuda bize şimdiden bir laf söylememe konusunda pozisyon almamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.