CUMHUR BAŞK.YRD.CEVDET YILMAZ İFTAR YEMEĞİNDE KONUŞTU « World Turk

20 Eylül 2024 - 07:28

CUMHUR BAŞK.YRD.CEVDET YILMAZ İFTAR YEMEĞİNDE KONUŞTU

Son Güncelleme :

22 Mart 2024 - 7:01

41 views
CUMHUR BAŞK.YRD.CEVDET YILMAZ İFTAR YEMEĞİNDE  KONUŞTU

HABER:DOĞAN ERTAN

FOTO:EBRU KOÇAK

Cumhurbaşkanı  Cevdet Yılmaz bir takım ziyaretler için geldiği Bursa’da ziyaretlerini tamamladıktan sonra berberindekilerle Merinos Atatürk Kongre Merkezi Yıldırım Beyazıt salonunda onuruna verilen İftar yemeğine katıldı.Yemeğe STK ile Kanaat Önderleride katıldı.İş dünyasından’da katılımların olduğu iftar yemeğinde Eski Sanayi veTeknoloji Bakanı Bursa Milletvekili Mustafa Varank ,Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay,AK parti Bursa Milletvekili Emine Özgenç,Bursa Büyükşehir Beld.Başk Alinur Aktaş ,Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ve vatandaşlar katıldı.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasından satır başları şöyle:Değerli Katılımcılar,Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.Medeniyetimizin ulu çınarı, yeşil Bursa’da bulunmaktan mutluluk duyuyorum.Somuncu Baba’dan Emir Sultan’a nice evliyanın maneviyatını taşıyan Bursa’da Ramazan bir başka…Hepinizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor Ramazan ayının rahmet ve bereketinin hanelerinize yayılmasını diliyorum.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere ve sizin vasıtanızla Bursa’nın her bir köşesine selamlarını, sevgilerini iletiyorum.Ramazan’ın başından bu yana hamdolsun batıdan doğuya pek çok ilimizde hem iftar sevincine ortak oluyor hem de milletimizle hemhal oluyoruz.İş dünyamızdan kanaat önderlerine her kesimden vatandaşımızla bulaşarak hasret gideriyoruz.
Sokağa, esnafa, pazara tüm dikkatimizle kulak veriyoruz.Sanayinin kalbi Bursa’da iftardan önce Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev
sahipliğinde iş insanlarımızla buluştuk, Bursa’da yatırımın, üretimin önünü açmak için daha neler yapacağımızı istişare ettik.
Bursa Büyükşehir Belediyemizin Tarihi Çarşı Ve Hanlar Bölgesi Açılış Töreni’ne şahitlik ettik.Her ziyaretim Bursalılar her hizmetin de eserin de en iyisini hak ediyor.81 ilimizle birlikte Bursa’yı Türkiye Yüzyılı’na yakışır hizmetlerle donatmaya devam edeceğiz.
Kıymetli Katılımcılar, İstiklalimize ve istikbalimize sahip çıkan Bursa’nın destekleriyle 14-28 Mayıs seçimlerinde ilk turda Bursa’dan yüzde 51,5 oranıyla, ikinci turda ise yüzde 54,7 oy oranıyla durmak yok yola devam dedik. Siyasi istikrar zemininde sağlam adımlarla Türkiye yüzyılına ilerliyoruz. Ekonomi programımız başta olmak üzere her alanda planımızı, programımızı tutarlı şekilde işletiyoruz.
Böylece belirsizlik azaldıkça yatırımlar artıyor; üretim, istihdam, ihracat yükseliyor. Cari açıkta tarihi düşüşler yaşanıyor.
Enflasyonla mücadelede kararlılığımız, dezenflasyonu getiriyor.Enflasyonun 2024 yılı Mart ayı sonrasında yavaşlamasını, yıllık
enflasyonun ise Mayıs ayı sonrasında hızla düşmesini bekliyoruz. Cari işlemler hesabında kalıcı iyileşme ile gerekli makroekonomik istikrarı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Uygulamış olduğumuz ekonomi politikasının somutlaşan çıktıları içeride ve dışarıda güven vermeye devam edecektir.Politikalarımızı hayata geçirirken kulağımız daima vatandaşımızın sesindedir. Aklımız, vatandaşımızın beklentisindedir. Her bir şehrimizin, bölgemizin ihtiyacı ne ise o ihtiyaç doğrultusunda yatırımlar yapıyoruz. Başarıları da milletimize mal ediyoruz. Asırlık hizmetleri 21 yıla sığdırmış olmamızın sırrı işte budur.Karşımızda ise milleti hor gören, millet iradesinin sesini duymayan ve milli çabaları önemsemeyen bir muhalefet zihniyeti var. TOGG, Bursa’nın bağrından çıkacak dediğimizde hatırlayın bize
inanmıyorlardı. “Elektrikli araç yapamazlar yapsalar da satamazlar” dediler… Fabrika kurulduktan sonra bile araçların İtalya’dan geldiğini iddia ettiler. Gemlik’te üretilen, Türkiye’nin ilk milli elektrikli aracı TOGG bugün yollarda ve üretim kapasitesi de giderek artıyor. Üstelik batarya fabrikası da yanında…Bursa’nın üretim alt yapısına, babayiğit girişimcilerimize ve insan kaynağımıza güvenerek bu başarılara eriştik. İlklerin şehri Bursa’dan milletimizi onurlandıran nice başarı hikayesi çıkacağına yürekten inanıyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.