World Turk

21 Eylül 2024 - 16:49

Son Güncelleme :

22 Haziran 2022 - 22:29

51 views

Pamukkale Şubesi 5 Okula Kodlama Kitabı Dağıttı

Okulların tatile girmesi ile birlikte Kızılay Pamukkale Şubesi tarafından 5 okulda kodlama kitabı dağıtıldı. Kızılay’a bağışlanan ‘Hacker Can’ isimli yerli Türkçe yazılım kitabını, Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ndeki Tekkeköy Şehit Vedat Avcı, D.T.O Ahi Sinan, Hüsamettin Kulaklı İlkokulu, Zahide Kaynak Dinçer ve Tekkeköy Ortaokulunda öğrencilere karne hediyesi olarak dağıtan Kızılay, çocukların teknoloji bağımlılığını fırsata çevirmeyi amaçlıyor.
 
Pamukkale Şube Başkanı Abdullah Şencan, “Maalesef çocuklarımız artık telefon, tablet, bilgisayar bağımlısı haline geldiler. Günlerini o ekran karşısında geçirmekteler, zaman zaman aileler de çaresiz kalmaktadır. Bizler de bu duruma karşı kodlama kitabını dağıttık. Bir çocuğumuzun dahi oyun oynamak, video izlemek yerine kodlamayı öğrenmesini sağlamak bizler için çok önemli. Gelişen teknolojinin esiri olup verileni almak yerine, yeni nesillerimiz kodlama alanında hayal güçlerini, fikirlerini ortaya çıkarabilir. Oyun oynayan değil, oyun oynatan, oyunu geliştiren, bir birey olabilir. Gençlerimizin ailelerine tavsiyem, ise bu kodlama konusunda da çocuklarımıza yol göstermeleridir” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.