BOZBEY BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU « World Turk

20 Eylül 2024 - 19:29

BOZBEY BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Son Güncelleme :

10 Mart 2024 - 7:51

76 views
BOZBEY BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU

DOĞAN ERTAN

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, yerel seçimler öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bozbey konuşmasında, “Bu kent 1999 yılında da depremi yaşadı. Yaklaşık 25 yıl geçti ve yapılanları incelediğimizde Nilüfer ilçesinde yapılanlar hiçbir ilçede yapılmadı. Bunun da sorgulanması lazım. Biz inşaat mühendisleri odası ile anlaşma yaptık ve 1999 depremi sonrası bütün yapıları tespit ettik ve sahipleriyle paylaştık” dedi.

Yapılan basın toplantısına CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayu Mustafa Bozbey düzenlenen basın toplantısında satırlar başları şöyle;

Ben 5 yıla yakındır sahadayım. Gittiğimiz her ilçede, her yerde özellikle merkezde sorunlar başka diğer ilçelerde daha farklı problemlerle karşılaşıyoruz. Kentin i.inde ana sorun trafik, kentsel dönüşüm ve ekonomi. Ama kentin dışına çıktığımızda orada ekonomi biraz daha öne çıkıyor. Her bölgenin kendi problemleri var biz bu problemleri not ediyoruz ve ona göre projeler üretip hareket ediyoruz. Üstelik gelişmişkij sırasıba baktığımızda ihtiyaçkarın ve talepleri çok net görüyoruz

Büyükorhan 815. Sırada zaten 973 ilçe var. Son 1 yılda 2 bin nüfus artışı yaşanmış. Bunun dışında kentin sorunu ne? Trafik. Zamanımızın büyük bir kısımını trafikte harcadığımızı biliyoruz. Ama bana göre trafiğin en kötü tarafı çevreseldir. Hem havayı hem çevreyi kirletiyoruz. Benim için bu zamandan daha önemli. Bursa’nın havasının kirli olduğunu biliyoruz. 160 pm üzerinde bir hava kirliliğine ulaştı Bursa. Trafik sadece zamanımızı harcamıyor soluduğumuz havayı da kirletiyor.

“DEPREM FAY HATTI ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bu kent 1999 yılında da depremi yaşadı. Yaklaşık 25 yıl geçti ve yapılanları incelediğimizde Nilüfer ilçesinde yapılanlar hiçbir ilçede yapılmadı. Bunun da sorgulanması lazım. Biz inşaat mühendisleri odası ile anlaşma yaptık ve 1999 depremi sonrası bütün yapıları tespit ettik ve sahipleriyle paylaştık. Ardından kentsel dönüşüm projeleri hazırladık. Fay hatlarıyla ilçe belediyesinin sorumluluğunda olmamasına rağmen dedik ki çalışma yapalım. 1855 yılının Bursa’nın yıkıcı depremi olan fay hakkında çalışmalara başladık. Yeni fay ise stadyumla hastanenin arasından geçiyor. Bursa’da aktif faylar hangisi araştırması yapılmadı. Siz kenti yönetmek için oradaysanız kent sakinlerinin güvenliğini, huzurunu sağlamakla sorumlusunuz. Bunu yapyorlar mı? Hayır. Ne yazık ki her şey ortada.

“VİCDANIMIZ EL VERMİYOR”

Gittiğimiz esnafta, kahvehanede, çarşıda öyle şsylerle karşılaşıyoruz ki vicdanımız el vermiyor. Çok zorda olan insanımız var. İhtiyacı olduğu halde ihtiyacını dahi söyleyemiyor ama gerçekten ihtiyacı var. Bu insanlara sahip çıkmamız, destek çıkmamız gerekiyor. Ama bunu yaparken de bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerekiyor. Öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki evine aylarca et girmemiş, çocuğunu aç okula gönderenler bunun gibi durumlar yüreğimizi burkuyor. Kırsala gittiimizde oradaki insanlarımızla konuşuyoruz diyorlar ki, niye ekeyim karşılığını alabiliyor muyum? Tarım arazileri yüzde 30-35’i başka ellere geçmiş.

“BURSA KENT ANAYASASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Madde bağımlılığında vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir baba geliyor bana gözü yaşlı diyor ki, ben çocuğumu nasıl kurtacağım? Öyle hikayeler anlatıyorlar ki orası ayrı bir acı. Biz bunları görüyoruz, sahada karşılaşıyoruz. Bununla ilgili bizler büyükşehirde özel bir çalışmanın yapılması gerektiğini düşünüyoruz ve bununla ilgili çalışmalar yapmaya başladık. Bazı bölgeler de artık uyuşturucuyla ilgili mahalleyi bölmüşler. Bursamızın durumu bu. Bursa’da uzun zamandır kent yöneticinin olmadığını her gittiğimiz yerde görüyoruz. Biz yaşanabilir, yeşil, güvenli bir kent için 2050 Çevre Vizyon Planımızı yapmak için Bursa Kent Anayısı’nı yapmak için çalışacağız.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.