Husumetli İki Aile Barıştırıldı « World Turk

21 Eylül 2024 - 11:28

Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Son Güncelleme :

18 Haziran 2022 - 19:44

90 views

Husumetli İki Aile Barıştırıldı

2021 yılı Mart ayında Akhisar Merkez Çarşı hortumcular sokağında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu silahlarla birbirine ateş eden ve iki aileden de 1’er kişinin hayatını kaybetmesine, 2 kişinin de ağır yaralanmasına yol açan olayda taraflar barıştı.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile İlçemiz iş insanlarından Kemal Barlık’ın iki aile arasındaki husumetin noktalanması için gerçekleştirdiği girişimlerin ve 1 aylık görüşmenin ardından 18 Haziran 2022 Cumartesi günü taraflar bir araya geldi. İlçemiz iş insanlarından Topi Kardeşlerin ev sahipliğinde Tütün Otel Toplantı Salonunda yapılan barış toplantısında Manisa Ak Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, MHP Akhisar İlçe Başkanı Ahmet Namal, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Diler ve Demir ailelerinin tüm fertleri yer aldı.

İlçe Müftüsü Türkmenoğlu’nun okuduğu dualar ile başlayan barışma toplantısı, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya ve Ak Parti Milletvekili Aydemir’in konuşmaları ile devam etti. Taraflar arasında barış sözü verilerek Kur’an-ı Kerim’in altından geçildi. Bu bağlamda iki ailede devam eden yargı sürecindeki suç duyurularından vazgeçecek, ailenin en büyüğünden en küçüğüne kadar hatta doğacak çocuklar arasında dahi husumet bulunmayacak, tazminat davaları geri çekilecek, husumet oluşturacak her türlü davranış, tutum, hareket, eylem, faaliyet vb’den vazgeçilecek, barışın sağlanmasında da ne gizli ne de alenen maddi anlamda bir kuruş dahi telaffuz edilmedi, edilmeyecek tüm Akhisar halkının ve kamuoyunun bilgisine sunulur, kararı alındı.

Taraflar Milletvekili Aydemir tarafından kararın yazıldığı kâğıda imzalarını atıp avukatlarına iletecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.