GÜRHAN ÖZCAN: “HALLAÇ PAMUĞU GİBİ SAVRULAN MANİSA ESNAFINA DA İYİ GELECEĞİZ” « World Turk

20 Eylül 2024 - 18:48

GÜRHAN ÖZCAN: “HALLAÇ PAMUĞU GİBİ SAVRULAN MANİSA ESNAFINA DA İYİ GELECEĞİZ”

Son Güncelleme :

05 Ocak 2024 - 14:47

57 views

GÜRHAN ÖZCAN: “HALLAÇ PAMUĞU GİBİ SAVRULAN MANİSA ESNAFINA DA İYİ GELECEĞİZ”

İyi Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Gürhan Özcan, MESOB’u ve Başkanı Hasan Geriter’i ziyaret etti.  Gürhan Özcan ziyaret sırasında sürekli değişen; makro ve mikro ekonomik dengelerin sadece vatandaşı değil, esnafı da canından bezdirdiğine dikkat çekti. Gürhan Özcan; “Biz, hallaç pamuğu gibi savrulan Manisa esnafına da iyi geleceğiz.” ifadelerine yer verdi. Gürhan Özcan hekim diliyle de sorunları analiz ederek; “önce metastaz yapmış dokuları bu şehirden iyice bir kazıyacağız” dedi.

 Haber: Nurgül Yılmaz

Belediye seçimlerine 97 gün kala, adaylar saha çalışmalarını hızlandırdı. Manisa’nın  sevilen, tecrübesine çok güvenilen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Gürhan Özcan haftalar önce;  İyi Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, bizzat  Genel Başkan Meral Akşener tarafından açıklanmıştı.  Hastalarını mağdur etmeden; bir taraftan Özel Manisa Grandmedical Hospital’daki poliklinik  hizmetleri ve ameliyatlarına devam eden İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gürhan Özcan, diğer taraftan da  saha çalışmalarına devam ediyor.

MESOB’U ZİYARET ETTİ

Manisa’yı mahalle mahalle gezerek halkın talep ve dertlerini dinleyen, raporlayan Gürhan Özcan, şehir esnafını ve esnafların çatı kuruluşu sivil toplum örgütlerini de ziyaret ediyor. Gürhan Özcan 686 üyeden ve 92 odadan oluşan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (MESOB) ziyaret etti.  Gürhan Özcan’ın MESOB ziyaretini; İyi Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları İl Başkanı, Şehzadeler Belediyesi İyi Parti Grup Başkanvekili Şenol Özkaya ve ekibi ile gerçekleştirdi. Gürhan Özcan ve ekibini, MESOB Başkanı Hasan Geriter karşıladı.  Gürhan Özcan burada, MESOB Başkanı Hasan Geriter’e; asaleti, zarafeti, masumiyeti,  sevgi ve  mutluluğu temsil eden Orkide çiçeği takdim etti.

ESNAF İÇİN PROJELERİ VAR

MESOB Başkanı Hasan Geriter ile birliğe bağlı oda ve üyelerin taleplerini, sıkıntılarını istişare eden Gürhan Özcan,  ticaret erbapları, işletmeler ve küçük esnafın sıkıntılarını çok iyi bildiğini, bu sıkıntıların aşılması amacıyla geliştirdikleri projeleri zaman zaman kamuoyunun bilgisine sunacaklarını ifade etti.

İyi Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Gürhan Özcan esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının; Türkiye’de, en yaygın ve en fazla üyeye sahip olduğu sivil toplum örgütleri olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, esnaf örgütlerinin ülke ve il genelinde istihdama sağladıkları büyük katkı ile ekonominin can damarını oluşturduğuna dikkat çekti.

“MANİSA ESNAFI KEPENK KAPATMAMAYA DİRENİYOR”

Gürhan Özcan esnaf ve sanatkârların; Manisa’nın  ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, özellikle istihdam konusunda esnaf ve sanatkarın toplumsal açıdan vazgeçilmez bir ticari çatı örgüt olduğunu hatırlattı. Gürhan Özcan; “MESOB ve MESOB’a bağlı hizmet veren odalar ile üyeleri, Manisa’da ekonomik ve sosyal kalkınmanın dengeli biçimde dağıtılmasına verdiği katkı, işsizliğin azaltılması, istihdamın ve üretimin artırılması, değişen piyasa koşullarına hızla uyum sağlayan yapısıyla takdir edilmesi gereken bir kuruluştur.  Esnaf ve sanatkârlarımız; bir taraftan ekonomik sıkıntılarla mücadele edip, kepenk kapatmamaya direnirken, diğer taraftan da emeğini, alın terini teknoloji ile birleştirerek Manisa’nın kalkınmasına, istihdam ve işsizliğin önlenmesine büyük katkılar sağlıyor.” İfadelerine yer verdi.

“HALLAÇ PAMUĞU GİBİ ATILAN MANİSA ESNAFINA DA İYİ GELECEĞİZ”

MESOB Başkanı Hasan Geriter’i ziyareti sonrasında açıklama yapan Gürhan Özcan esnafların, küçük ve büyük işletmelerin, küçük-büyük sanayi kuruluşlarının üyelerinin yıllardır çözülmeyi bekleyen taleplerini;  MESOB Başkanı Hasan Geriter ile esnaflardan dinlediklerini, günlerdik saha çalışmaları ile araştırma yaptıklarını ifade etti. Hallaç pamuğu gibi atılan Manisa esnafına da iyi geleceklerini ifade ettiği konuşmasında Gürhan Özcan, “sürekli değişen ve ticaret erbabını, esnafı, sanatkarı, büyük-küçük işletmeleri hallaç pamuğu gibi savuran makro ve mikro ekonomik dengeler, parasızlık sadece vatandaşı değil, esnafı da canından bezdirdi. Hallaç pamuğu gibi savrulmasına rağmen esnaf; bu çöküntüyü uzun yıllardır tolere etmeye çaba sarf ederek,  şehrin büyümesine ve gelişmesine ye hızla katkı sağlıyor. Bugün Manisa’da ekonomi çarkları dönüyorsa, esnaf ve sanatkarın dirayeti sayesindedir. Çünkü vatandaşta ticari hayatı döndürecek ve alışveriş yapacak para olmadığından esnaf eskisi gibi ciro yapamıyor. Hatta, hiç siftah yapmadan kepenklerini kapatan işletmeler bile var. Ancak buna rağmen esnafımız ve zanaatkarlarımız inatla ayakta durmaya direniyor. Esnafı hallaç pamuğu gibi savuran bu ekonomik düzene, yerelde bir çeki düzen verecek projelerimiz var. Biz, hallaç pamuğu gibi atılan Manisa esnafına da iyi geleceğiz.” Görüşlerine yer verdi.

“ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZ ÇOK AĞIR DARBE ALDI”

MESOB’un büyük sanayi işletmelerinin tamamlayıcısı, nitelikli meslek elamanlarının yetişmesine katkı sağlayarak, destek olmaya devam eden bir çatı kuruluş olduğunda değinen Gürhan Özcan; “OSB’ler, küçük sanayi işletmelerinin kalifiye eleman ihtiyaçlarının temini kon usunda MESOB’un ve mesleki eğitim okullarının emeği yadsınamaz. MESOB rekabet koşullarına süratle uyum sağlayarak, ekonomik çarkın denge unsuru oluşturuyor. Küresel mali kriz, global sermayenin lokal sermaye üzerindeki egemenliği, iktidarların yanlış politikaları esnaf ve sanatkârlarımızı ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. Bu krizlerden sadece vatandaş değil, Manisa’nın ekonomik ve toplumsal hayatında göz ardı edilemeyecek bir yere sahip, esnaf ve sanatkârlarımız da çok ağır darbe aldı, almaya da devam ediyor.  Esnaf;  bu kriz nedeniyle etkisi giderek ağırlaşan birçok sorunla karşı karşıyadır” dedi.

“MANİSA’YA EKONOMİK ÇARKLARI DÖNDÜRECEK YEREL ÇÖZÜMLER GEREKİYOR”

Gürhan Özcan, Manisa’ya ekonomik çarkları döndürecek yerel çözümler gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında; “Esnaf ve sanatkâr camiasının büyüklüğü düşünüldüğünde, yaşanan bu ekonomik çöküntüler  toplumun geneline yansımasına da şaşırmamak gerekiyor. Çünkü Manisalı’nın cebinde ekonomik çarkları döndürecek para yok. Alım gücü sıfırlanınca,  aynı kaderi esnaf ve sanatkarda zincirleme olarak yaşıyor. Bu şehre ekonomik çarkları döndürecek yerel çözümler gerekiyor. İşte bu yerel çözümler konusunda derslerimizi iyi çalıştık. Kendi branşımda hastalarıma doğru reçeteleri yazıp, doğru ameliyatları yapıp, hastalarına doğru tedaviler uygulayan bir doktor olarak, bu şehir için de doğru yatırımlar yapacağız.” Dedi.

“31 MART, MANİSA’NIN DOKTORUNUN, ŞEHRİ TEDAVİYE BAŞLAYACAĞI TARİHTİR”

Biliyorsunuz ben bir doktorum. Ve insan anatomisini iyi bilirim. Bu şehrin en büyük eksiği ne biliyor musunuz? Bu şehri; bir insan vücudu olarak düşünelim. Organlara yerleşmiş ve kansere dönüşmüş hücreler var bu şehirde. Bu şehri gün geçtikçe zayıflatıyor, sömürüyor ve en sonunda öldürecek. Bu şehir şu an makinelere bağlı olarak yaşıyor. Fişi çekildi mi bitti.  Ancak hastanın şu andaki doktoru artık, şehrin metastazı ile ilgili yeni tedavi yöntemlerine dair yeni çözümler üretemiyor. Zihni yorulmuş, ekibi de donanımlı olmayınca hastaya faydası yok. İşte 31 Mart bu şehrin ölümünden önce; hastanın doktoru değiştirilerek hayata döndürüleceği tarihtir. 31 Mart, Manisa’nın doktorunun şehri tedaviye başlayacağı tarihtir”  İfadelerine yer verdi.

“ÖNCE METASTAZ YAPMIŞ DOKULARI BU ŞEHİRDEN İYİCE BİR KAZIYACAĞIZ”

Gürhan Özcan şehrin doğru yönetilmediğine vurgu yaptığı açıklamasında; “Biz bu şehri doğru yönetmeye ve tedavi etmeye talibiz. Önce metastaz yapmış dokuları ve bölgeleri yani; kişi, oluşum ve çarkları bu şehirden iyice bir kazıyacağız.  Sonrada  şehrin tümörlerini ve hastalıklarını tedavi  edeceğiz.  Yani bu şehrin kalkınabilmesi, kendi yağında kavrulabilmesi, şehre para girmesini ve çarkları döndürmeyi sağlayacak ekonomi kaynaklarının, yatırımlarının seçimden hemen sonra ivedilikle faaliyete geçmesini sağlayacağız.” dedi.

“MANİSA’YA İYİ GELECEK  REÇETELERİM VAR”

Manisa’ya ve halkına iyi gelecek projeleri olduğunu ve projelerini; ‘Manisa’ya iyi gelecek  reçetelerim’ olarak nitelendiren Gürhan Özcan; “Bu şehre ve halkına iyi gelecek; reçetelerimiz, tedavi yöntemlerimiz, yani projelerimiz hazır. Şahsi karnemizde  çok temiz Allah’a şükür. Proje ekibimiz, mühendislerine varıncaya kadar da hazır. 31 Mart akşamını bekliyoruz. Kısmetimizde var ise, bu şehrin iyileştirilmesini sağlayacağız. Bir tabip olarak bu şehrin metastazını tedavi edeceğime söz veriyorum.” Görüşlerine yer verdi.

SİZİ EN İYİ BİZ ANLARIZ!”

Gürhan Özcan konuşmasının devamında Manisalıyı en iyi kendisinin anladığını ifade ederek; “Biz esnafın sorunları araştırdık ve raporladık. Tabi bizim tespit ettiğimiz bu sorunlar; belediyelerin değil merkezi yönetimin ve hükümetin çözeceği sorunlar. Ancak yerelde uygulanacak çözümler içinde bu tespitlerin bilinmesi gerekiyor. Öncelikle; ekonomik sosyal ve siyasal sorunlar başı çekiyor. Teknolojik gelişime ayak uyduramamak ikinci sırada. Gros, hiper, süper ve zincir marketlerin kontrolsüz bir şekilde mantar gibi çoğalmasıyla birlikte oluşan haksız rekabet 3. Sırada.  Uygulanan bölgesel teşviklerin adaletsizliği ve azlığı 4. Sırada. Hızla artan ithalat girdilerinin yüksekliği 5. Sırada.  Esnafın kendi kontrolleri dışında gelişen piyasa koşullarının çöküşü 6. Sırada.  Bütün bu olumsuzlukların yanında: Uygun koşullu finansman sorunu, yetersiz mevzuatlar, yetersiz pazarlama ve mesleki bilgi eksikliği, planlama, adaletsiz vergi ve sosyal güvenlik sistemi, işyeri temini ihracat ve danışmanlık hizmetlerinin yetersiz ve eksikliği; esnaf ve sanatkârlarımızın başlıca sorunları.

Çözümü yok mu peki? Elbette var. Ancak bu çözümler yerel yönetimlerin değil, başta merkezi yönetimin uygulamaya alması gereken çözümler. Yere yönetimlerin çalışabilmesi içinde bu çözümlerin hemen uygulaması gerekiyor. O nedenle çözümleri de sıralayalım. Çözümler şunlar; Ülke ekonomisinin canlandırılması ve esnaf ve sanatkârlarımızın hak ettiği teşvikleri alması gerekiyor.  Esnaf ve sanatkarımızın AB ülkelerindeki meslektaşlarının seviyesine ulaştırılması için acilen; yasal düzenlemelerin yanında, mevcut özel teşvik ve destek paketleri yeniden günümüz kriz koşullarına göre güncellenmeli ve uygulanmalı. Önce bunlar yapılmalı ki; bizde büyükşehir belediyeleri olarak, kendi yerel çözümlerimizi hemen hızlıca devreye alabilelim.  Çünkü Esnaf ve sanatkarlarımızın gülümseyen yüzlerini unuttuk, yeniden hatırlayacağız. Yineliyorum; Sizi en İYİ biz anlarız.” dedi.

—–

 

#İyiPartiManisaBüyükşehirBelediyeBaşkanAdayıOprDrGürhanÖzcan #GürhanÖzcan #ManisaGürhanÖzcan #OprDrGürhanÖzcan #DrGürhanÖzcan #ManisaBüyükşehirBelediyesi #ManisaBüyükşehirBelediyeBaşkanAdayı #ManisaBüyükşehirBelediyesiseçimleri #31Maratseçimleri #31Mart #Belediyeseçimleri #seçim #Manisaseçim  #GrandMedicalHastanesiOpDrGürhanÖzcan #DoktorGürhanÖzcan #İyiParti #MeralAkşener

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.