BERK MERSİNLİ MANİSA YUNUSEMRE’YE ADAY ADAYI « World Turk

20 Eylül 2024 - 18:34

BERK MERSİNLİ MANİSA YUNUSEMRE’YE ADAY ADAYI

Son Güncelleme :

21 Kasım 2023 - 17:08

336 views

BERK MERSİNLİ MANİSA YUNUSEMRE’YE ADAY ADAYI

 Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi, AK Parti’de Manisa’nın Yunusemre ilçe Belediye başkanlığı yarışı da start verdi. Neredeyse AK Parti Manisa teşkilatı ile büyüyen, siyaset yapmayı öğrenen ve siyasi arenada kendini geliştiren Berk Mersinli; Manisa’da  Ak Parti’den  aday adaylığını açıklayan isimlerden ilki  oldu.  Berk Mersinli, coşkulu ve kalabalık katılımlı bir tören ile Yunusemre Belediye Başkan aday adaylığını resmen ilan etti. Mersinli’nin aday adaylığı açıklama töreni, mini bir mitinge dönüştü.

Haber: Nurgül Yılmaz

Belediye Başkanlığı seçimlerine 4 ay 10 gün (130 gün) kaldı. İllerde aday adaylığı açıklama törenleri de ardı ardına geliyor. AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı başvuruları yarın sona eriyor. Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Manisa’da  da aday adayları toplantılar yaparak, partilerinden yola çıktıklarını ilan ediyorlar.  AK Parti’de; Manisa il başkanlığı, bölge koordinatörlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunan ve yıllarca parti teşkilatında çalışan, genç politikacı Berk Mersinli de, Manisa’nın   Yunusemre ilçe Belediye başkanlığına talip oldu. Bu niyetini de parti binasında düzenlediği tören ile kamuoyuna ilan etti.

  YOL VE ÇOCUKLUK YILLARI ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Adaylık açıklamasında Mersinli’yi destekleyen; gençlik kolları, kadın kolları,  birçok partili, Berk Mersinli ile yıllardır  siyaset yapan ve destek veren ekibi-yol arkadaşları,  AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, AK Parti’nin geçmiş dönem Manisa milletvekilli Muzaffer Yurttaş,  AK Parti Şehzadeler İlçe Belediye  Başkan aday adayları Ahmet Tonguç ve İbrahim Onaylı,  partinin tecrübeli siyasetçileri,  dernek başkanları,  sivil toplum kuruluşları açıklamaya yoğun ilgi gösterdi. Berk  Mersinli’nin ailesi, akrabaları, çocukluk yılları-mahalle arkadaşları ve çok sayıda dostu da törende yerini aldı.

İLKCAN DURMAZ’DAN DEMOKRASİ ŞÖLENİ VURGUSU

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, törende yaptığı  konuşmada Berk Mersinli’ye çıktığı bu yolda başarılar diledi ve bu seçim sürecinde  demokrasi şöleni yaşandığına dikkat çekti. İlkcan Durmaz;  “AK Parti birliğin kardeşliğin hukukun koruyan bir partidir. Birlik beraberlik göstergesi bu günlerde ortaya çıkıyor. 2023 yılında geçirdiğimiz seçimlerde zaferimizi ilan ettik. Ben kendisine başarılar diliyorum, davamıza vermiş olduğu hizmetlerin şahidiyim. Aday adaylarımız var, bu birlikteliğimiz her zaman koruyacağız. 2024 yılında Yunusemre Belediyesi’nde AK Parti belediyeciliğini sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

BERK MERSİNLİ’NİN SAKİN VE SAMİMİ ÜSLUBU DİKKAT ÇEKTİ

Törende Yunusemre Belediye başkanlığına aday adaylığını ilan eden Berk Mersinli, önce  törene katılanlara teşekkür etti.  Ailesi, akrabaları, çocukluk ve mahalle arkadaşlarından, yol yürüdüğü ekibinden, Manisa sokaklarından bahsetti. Heyecanı ve mutluluğu konuşmasına yansıyan Berk Mersinli, sakin ve samimi üslubu ile dikkat çekti.  Samimi itirafları ile salondakileri etkileyen Berk Mersinli, bol bol alkış ve tezahürat aldı.

“BU KUTLU YOLDA BEN DE VARIM”

Genç ve tecrübeli politikacı Berk Mersinli, AK Parti’ye 2002 yılında girdiğini belirterek, Gençlik kolları başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı, il başkanlığı ve bölge koordinatörlüğü gibi birçok görevde bulunduğunu anlattı. “Bu mücadele zaman içerisinde beni yetiştirdi, yeni sorumluluklar ile karşınızdayım.” Diyen Berk Mersinli; “21 yıllık mücadelenin bana kattıkları ile bu yola çıkıyorum. İlçeme, şehrime, ülkeme hizmet yarışında sorumluluk üstlenmekten kaçınmadım. Bir gün olsun geri durmadım, yorulmadım. Bugün partimizin kodlarında bulunan kardeşlik hukukuna helal getirmeden dava arkadaşlığına gölge düşürmeden, o kötü ben iyiyim diyerek değil mevcut belediye başkanımız Mehmet Çerçi ve tüm aday adayları arasında her dava arkadaşım bu işi tartışmaya kapalı olmaksızın, layıkıyla yerine getirecektir. Ancak ‘bu kutlu yolda ben de varım’ demek için buradayım” dedi.

YUNUSEMRE İÇİN YAPACAĞI ÇALIŞMALARIN ÖN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Yunusemre İlçesinin ihtiyaçları ve halkının beklentileri olduğunu  söylediği konuşmasında Berk Mersinli, “Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan adayımız olarak kimi uygun görürse bu karar doğrudur. Bizim de son güne kadar mücadelemiz bu yolda olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yerel seçimlere gün be gün yaklaşmaktayız. İlçemizin ihtiyaçları, vatandaşlarımızın beklentileri açıktır. Bu talep ve beklentilerin farkındayız ve gerekli çalışmaların ön hazırlıklarını tamamlamış bulunmaktayız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sizlerle aynı çatı altında olmaktan çok mutluyum. 2024 yerel seçimlere giderken Yunusemre Belediyesi başkanlığı için aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım” ifadelerine yer verdi.

 BERK MERSİNLİ KİMDİR?

Berk Mersinli 1976 yılında Manisa’nın Dışmahalle semtinde, Topçuasım Mahallesi’nde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimimi Manisa’da tamamladı. Aynı yıl Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü kazandı.

Aynı fakültede İşletme üzerine Yüksek Lisans yaptı.

Ak Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  AK Partiyi kurmasıyla birlikte siyasi hayatına başladı.

 Berk Mersinli sırasıyla ;

Manisa İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Manisa İl Gençlik Kolları Siyasi Hukuki İşler Başkanı, 2005-2008 AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı, 2009 Yerel Seçimi Manisa İl SKM Başkanı, 2009-2011 AK Parti Manisa İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Ekonomi İşler Başkanı, İl Halkla İlişkiler Başkanı, 2011-2013 Ak Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı, 2014 Yerel Seçimi Manisa Yunusemre İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığı, 2014 Yerel Seçimi Manisa İl SKM Başkanı, 2015-2016 AK Parti Manisa İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Seçim İşleri Başkanı, İl Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. 28.12.2016 tarihinde Manisa İl Başkanlığına atandı. 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşen 6.olağan İl Kongresiyle güven tazeleyerek  Manisa AK Parti İl Başkanlığı görevine seçildi.   2019 Eylül ayında atandığı Genel Merkez Marmara Bölge Koordinatörlüğü ve ardından atandığı Ege Bölge Koordinatörlüğü görevine devam ediyor. Berk Mersinli  21 Kasım 2023 tarihinden itibaren ise Manisa,  Yunusemre İlçesi Belediye Başkanlığını kazanabilmek için çalışma yapacak.  Berk Mersinli, İlkşen Mersinli ile evli. Mersinli çiftinin;  Arın adındaki bir erkek ve Asrın adında bir kız evlatları var.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.