GENÇ MUCİTLER ÖDÜLLERİNİ ALDI « World Turk

20 Eylül 2024 - 18:36

GENÇ MUCİTLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Son Güncelleme :

01 Haziran 2022 - 13:15

59 views
GENÇ MUCİTLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Denizli İhracatçılar Birliği organizatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Denizli Valiliği’nin himayelerinde bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nda dereceye giren genç mucitler ödüllendirildi.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) organizatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Denizli Valiliği’nin himayelerinde çocuklara ve gençlere inovasyon bilinci aşılamak amacıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nın finali yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, final gecesinde 2 binin üzerinde başvuru arasından büyük bir titizlikle seçilen ve finale kalan projeler, değerlendirildi. Dereceye giren genç mucitler ise ödüllendirildi.

Geceye; Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve davetliler katıldı

“ÖĞRENCİLERİMİZİN İLGİSİ BİZLERE GÜÇ VERİYOR”

 Final gecesinin açılış konuşmasını yapan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu,“Ocak ayında başladığımız yarışma sürecinde ilimiz genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerimizden binin üzerinde başvuru aldık. Değerli jürimiz her başvuruyu detaylı olarak inceledi, değerlendirdi. Bugün de salonumuzda coşkulu bir kalabalık var. Bilindiği gibi; ihracat, bir ülkenin ekonomisindeki en önemli dişlilerden biri konumundadır. Bu sene ülke ihracatımız 250 milyar dolara, Denizli ihracatı da 5 milyar dolara doğru emin adımlarla yürüyor. Genç Mucitler Yarışmamızla çocuklarımız, gençlerimiz ihracatı da öğrenmeye başlıyor. 4 aylık yarışma sürecimizde hem evlerde hem de okullarda gündem ihracat ve inovasyon oluyor. Küçük yaşlarda çocuklarımızın hafızalarına ihracat, teknoloji, yenilik gibi kavramların kazınmasını biz çok önemsiyoruz” dedi.


“DİJİTAL DÜNYADA DA ADIMIZDAN SÖZ ETTİRMEK İSTİYORUZ”

Bu seneki yarışmaya özel bir kategori eklediklerini ifade eden Başkan Memişoğlu; “Ortaokul ve lise kategorisindeki öğrencilerimiz ‘İhracatı ile Büyüyen Denizli’ temalı dijital oyunlar da geliştirdi. Dijital dünyada da ülke olarak adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Unicornlarımız yavaş yavaş oluşmaya ve adından söz ettirmeye başladı. Son yıllarda dijital dünyada yaşanan gelişmeler hizmet ihracatı verilerine de net şekilde yansıyor. Mal ihracatında ülkemiz ekonomisine sunduğumuz katkılara ek olarak, hizmet ihracatında da ülkemiz ekonomisine fayda sunmak istiyoruz. Biz Denizli olarak decacornlar çıkarmaya talibiz. Kapanış sözlerimi gençlerimize ayırmak istiyorum. Her finalde olduğu gibi bugün de kazananlar olacak. Ancak şunu lütfen unutmayın, bu gece hiçbir kaybeden yok. Bu projede yer alan tüm mucitlerimiz bizim için gerçek kazananlardır. Azminizden, hevesinizden ve hedeflerinizden hiç vazgeçmeyin. Ben şimdiden hepinizi ayakta alkışlıyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz” şeklinde ifade etti.


DERECEYE GİRENLER:

İNOVATİF FİKİRLER YARIŞMASI İLKOKUL KATEGORİSİ

1. Hasan Utku Bosun ve Batuhan Batmazoğlu – Tavas Gazi İlkokulu

2. Mehmet Refik Başarmış – Tavas Gazi İlkokulu

3. Elif Kırlı – 19 Mayıs İlkokulu

DENİB Özel Ödülü: Aliye Elizan Ceylan – Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi

 İNOVATİF FİKİRLER YARIŞMASI ORTAOKUL KATEGORİSİ

 1. Elif Hamitoğlu – Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi

2. Abdurrahman Nabi Çorbacıoğlu – TOBB Ortaokulu

 3. Alp Kağan Murat – Hayırseverler Ortaokulu

DENİB Özel Ödülü: Yağmur Bozkuş – Hayırseverler Ortaokulu

 İNOVATİF FİKİRLER YARIŞMASI LİSE KATEGORİSİ

1. Mediyne Ceylin Gözüm – Albayrak Borsa İstanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

2. Etka Akşit – Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi

3. Ahmet Efe – Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi

DENİB Özel Ödülü: Mustafa Cintemir – Özel Kokpit Havacılık Lisesi

DİJİTAL OYUN İÇERİK GELİŞTİRME ORTAOKUL KATEGORİSİ

1. Semih Kağan Eskin – Acıpayam Atatürk Ortaokulu

2. Barış Duru – Hacı Halil Bektaş Ortaokulu

 3. Çağan Avcu – Rıza Ozgan – Selahattin Yalın Yıldırım – Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi

DİJİTAL OYUN İÇERİK GELİŞTİRME LİSE KATEGORİSİ

1. Yaşar Yiğit Ekren – Lütfi Ege Anadolu Lisesi

 2. Celal Ertemür – Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi

3. Selahattin Efe Demirbakan – Sarayköy Menderes Anadolu Lisesi


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.