OSMAN DİNÇ OBASYA’NIN İŞLETMECİLİĞİNİ DEVRALDI « World Turk

19 Eylül 2024 - 18:55

OSMAN DİNÇ OBASYA’NIN İŞLETMECİLİĞİNİ DEVRALDI

Orta Asya ve Anadolu Türklerinin kendi dönemlerinde kullandığı Oba modeli kıl çadırlarıyla oluşturulan Manisa OBASYA’nın; restaurant, Otel ve turistik dinlenme alanının işletmesini, İş İnsanı Osman Dinç devraldı. Osman Dinç OBASYA’nın yeni döneminde; yapacaklarını, projelerini ve faaliyetlerini anlattı. Osman Dinç  sahibi olduğu Meva Blue şirketinin spiritüel uygulamalarını artık, OBASYA’nın faaliyetlerine de dahil ettiğini duyurdu.

Son Güncelleme :

10 Ağustos 2023 - 1:07

605 views

OSMAN DİNÇ OBASYA’NIN İŞLETMECİLİĞİNİ DEVRALDI

Geçmişi MÖ 40.000 yıllarına dayanan, ilk Türk devletlerinin, Moğolların ve Osmanlıların da kullandığı, karakeçilerin kılının kırpılması, taranması, eğrilmesi, dokunması ve yine kıldan yapılan iplerle dikilmesi sonucunda elde edilen oba modeli kıl çadırları; 2011 yılından beri  Manisa Yuntdağı, Ortaköy Mahallesi’ne inşa edilen, OBASYA Kırsal Konaklama tesisinde yerli ve yabancı turistlere-konuklara  hizmet veriyor.  Yörüklerin ne kadar; zeki, güvenilir, kanaatkâr, çevreci, barışçıl ve insancıl olduğunun ispatı olan kıl çadırları, Manisa OBASYA’da doğa ile iç içe ama konforlu yaşanabileceğinin de ispatı niteliğinde.

OBASYA MUSTAFA PALA TARAFINDAN KURULDU

Manisa Yuntdağı Ortaköy’de 17443 m2 alan üzerine kurulu, kırsal turizm ile kültür turizminin gelişmesinde örnek ve öncü olan OBASYA; tümüyle ahşap, keçe ve keçi kılından yapılmış malzemelerle Mustafa Pala tarafında 2011 yılında kuruldu. 

OBASYA’NIN İŞLETMECİLİĞİNİ, MEVA BLUE’NİN SAHİBİ OSMAN DİNÇ DEVRALDI

Türk kültüründe kaybolmaya yüz tutmuş kırsal ve kıl çadırında yaşam tarzını-kültürünü, Manisa’nın Yunusemre ilçesi, Yuntdağı Ortaköy mevkiinde yaşatmak üzere 2011 yılında; Manisa’da  Kooperatifçiliğin öncüsü, aynı zamanda yazar olan  Mustafa Pala tarafından kurulan OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin; Resturant ve Otel İşletmeciliği bölümü el değiştirdi. OBASYA’nın otel ve restaurant işletmeciliğini Meva Blue Yönetim Kurulu Başkanı  Osman Dinç  5 yıllığına devraldı. OBASYA’yı  eşi Birsen Dinç ile yeniden hareketlendireceğini ve  her kesimin talebini karşılayabilecek yeniliklerle yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunacağını ifade eden Osman Dinç; Manisa’nın dağ turizmi ekonomisini şahlandıracaklarını ifade etti.

MEVA BLUE VE OBASYA

Osman Dinç kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek, OBASYA’nın yeni döneminde yapacaklarını, projelerini ve faaliyetlerini anlattı. Meva Blue şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dinç spiritüel uygulamalarını artık,  OBASYA’nın faaliyetlerine de dahil ettiğini duyurdu. OBASYA’nın yeni işletmecisi Osman Dinç düzenlediği tanıtım toplantısında; Ortaçağ, yakın Türk Tarihi, Moğollar, Kırgızlar ve yörüklere  ait görsel ve materyalleri, yeşilin her tonunu barındıran bitki örtüsü, evcil ve yabani hayvan türleri, hobi bahçeleri, zengin menüye sahip alakart  resturantı ve konaklama hizmeti veren kıl çadırlardan yapılmış obaları ile ayrıcalıklı bir üne sahip olan tesise, spiritüel uygulamaları da eklediklerini açıkladı. Bundan sonra Meva Blue ve OBASYA adıyla tanıtılacak olan tesiste; sadece otelcilik, yeme içme, dinlenme, tatil ve eğlenme hizmetleri değil, aynı zamanda şifada dağıtılacak.

“OBASYA’YA GELEN TÜM MÜŞTERİLERİMİZ, BURADAN ŞİFA ALIP DÖNECEK”

OBASYA’yı kuruluş amacına uygun bir hale dönüştüreceklerini ifade eden  Osman Dinç, “tarihte Türk devletlerinde, Moğollarda ve Yörüklerde  sağlık hizmeti veren görevliler de  çoğunlukla spiritüel uygulamaları kullanıyorlardı. Çünkü Spiritüel uygulamalar; stresi azaltmak, zihni sakinleştirmek ve iç huzuru bulmak için kullanılan etkili araçlardır. Meditasyon, nefes teknikleri, mantralar ve enerji çalışmaları gibi uygulamalar, kişinin içsel denge ve sükunetini sağlıyor. Bizde yıllardır ilaç kullanmadan ve bu teknikleri kullanarak, Meva Blue şirketimiz çatısı altında insanlara şifa dağıtıyoruz. Şimdi bu önemli sağlık hizmetini OBASYA’da daha geniş kitlelere vermeye devam edeceğiz. OBASYA’ya gelen tüm müşterilerimiz,  aynı zamanda buradan şifa alıp dönecek.” İfadelerine yer verdi.  

SPİRİTÜEL ŞİFA OBASYA’DA

Uzun yıllardır hizmet veren kendi şirketi  Meva Blue’nin, OBASYA ile ortak çalışmaları  hakkında da bilgi veren Osman Dinç; “Meva Blue; Spiritüel Danışmanlık, Konaklama ve Restaurant hizmetleri veriyor. 2007 yılında “En yeni seanslarımızla ve Danışmanlık tecrübelerimizi kullanarak müşterilerine dünya standartlarında Farkındalık kavramını oluşturma ” ilkesiyle yola çıktık.  Meva & Blue geçen 15 yıllık süreçte Türkiye’ye, en iyi bir şekilde hizmet veren özel firmalarından biri olmayı başarmıştır.  Meva Blue; 2017 yılında almış olduğu yaşam koçluğu ilişki Koçluğu Spritüal Danışmanlık parapsikoloji EFT bilinç altı temizleme ve biyoenerji başarı belgeleriyle ve uluslararası sertifikalarıyla onurlandırılmıştır ve kendini tanıtmıştır. Meva Blue’de;  hipnoterapi manuel terapi, sakraç eğitimi ve seanslar nefes koçluğu, hacamat  yaşam koçluğu ilişki koçluğu aile danışmanlığı, spritüal danışmanlık parapsikoloji danışmanlık eft seansları, bilinç altı temizleme seansı, biyoenerji uygulama, olumsuz hislerin giderilmesi korku, kaygı, öfke kontrolü gibi çalışmalar yapıyoruz. Meva Blue ile  yaptığımız spiritüel uygulamaların tamamını  şimdi, OBASYA’da uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.  

“OBASYA’YI TÜRKİYE’NİN ŞİFA MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

İş insanı Osman Dinç; “Dağ havasında konaklama, yeme içme ve spiritüel sağlık-şifa uygulamaları…Hepsi aynı anda ve tek tesiste…” diyen Osman Dinç, alternatif tıpa önem vereceklerini kaydederek, “OBASYA alternatif tıp için bulunmaz bir yer. Doğasıyla, enerjisiyle tam bir merkez. Meva Blue ile OBASYA’yı birleştirdik. Böylece OBASYA’yı Türkiye’nin şifa merkezi haline getirmek istiyoruz. Haftaya burada bir şifa grubumuz olacak. Şifa uygulamalarımızı takip etmek ve faydalanmak isteyenler, bizi sosyal medya hesaplarımızdan lütfen takip etsinler. Ve Şifa gruplarımızın çalışmalarının tarih-saatlerinden haberdar olsunlar.” İfadelerine yer verdi.

“OBASYA’YI MANİSA TURİZMİNE KATKI SAĞLAR HALE GETİRECEĞİZ”

OBASYA’nın; restaurant, otel, göl, padok, sera ve eğitim bahçesi, yürüyüş yolu, 800 kişilik çok amaçlı çadır salonunu, 80 kişilik Konferans çadır salonunu ve etkinlik hizmetlerini 5 yıllığına devraldığını ve bundan sonra yeniliklerle Manisa dağ turizmine katkı sağlayacaklarını ifade eden Osman Dinç; “Manisa’nın konaklama, yeme içme turizmi açısından çok gerilerde kalmasından bizde iş insanları olarak çok rahatsızız. Çam ormanları, yeşili, doğası, endemik bitkileri, Yundağı’nın muhteşem coğrafyası, Spil’in asla yadsınamaz kıymetine rağmen yazık ki Manisa; konaklama-yeme içme turizmi ekonomisinde neredeyse sıfır. Biz bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek üzere ve ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz bu şehre vefa borcumuzu ödemek üzere yeni bir yatırım kararı aldık. Bu amaçla; yıllardan beri spiritüel danışmanlık, konaklama ve restaurant hizmetlerini verdiğimiz Meva Blue şirketimizin çatısı altında, OBASYA’nın bazı bölümlerinin işletmeciliğini devraldık. Artık OBASYA’nın; yukarıda saydığım hizmetlerini 5 yıllığına, eşim Birsen ile biz götüreceğiz. Zaman içerisinde yeni projeler üreterek, OBASYA’nın mevcut hizmetlerinin üzerine koyarak bu muhteşem doğa ve konaklama harikasını tüm Türkiye’ye tanıtacağız. Türkiye’nin 7 bölgesinden ve Dünya’nın her bir köşesinden Manisa’ya yerli ve yabancı turistlerin gelmesini sağlamaya çalışacağız. Yerli ve yabancı turisti Manisa’ya çekebilirsek bu şehrin; küçük esnafı da, otelleri de, yeme içme işletmeleri de, OSB’si de, çarşısı-pazarı da kazanacak, bizde kazanacağız. Bu yıl ağırlayacağımız konuk sayısı, gelecek yıl 2 katına, sonraki yıl 4 katına, daha sonraki yıllarda ise katlanarak artacaktır.  Zira tesislerimize  bir gelen diğerine tavsiye edecektir.  Böyle böyle Manisa konaklama turizminin gelişme oranına katkı sağlamış olacağız. Bu pahalılıkta turizm işletmelerini ayakta tutabilmek, ekonomik olarak elbette zor. Bu riskin bilincindeyiz. Ancak Manisa turizmine katkı sunmak için bu riskleri almaya karar verdik. OBASYA’yı Ege’nin en çok rağbet gören, işletmelerinden ve kıymetli turizm noktalarından bir tanesi haline getireceğiz. Şimdilik 5 yıllığına kiraladık ama… 5 yıl sonra bu tesisi işletmeye devam etmeyi düşünüyoruz. Başladığımız iş yarıda bırakmayacağız.” dedi.

OBA OTEL KONFORU

OBASYA’da kıl çadırlarından oluşan otelde, bir otelde olması gereken her türlü hizmet ve imkan mevcut. Kıl çadırından oluşturulmuş oba şeklindeki otel odalarında; çift kişilik yatak, klima, televizyon, internet bağlantısı, mini bar ve oturma grubu, banyosu, tuvaleti…vs.  gibi tüm  eşyalar mevcut. Oba Otel konforunda inşa edilmiş olan işletmede; profesyonel personeller tarafından gün boyunca tüm otel hizmetleri sunuluyor. OBASYA yaz ve kış konuklarına; hem zaman da yolculuk, hem de doğayla bütünleşme huzurunu, keyfini sunuyor.

OBASYA’DA KONAKLAMA, YEME İÇME ÜCRETLERİ

OBASYA Kırsal Konaklama Tesisindeki konaklama ücretleri hakkında da bilgi veren Osman Dinç; “oba şeklinde oluşan otelimizdeki çadırlarımız 3 kişiliktir. Ancak oba çadır odalarındaki yataklar 2 kişiliktir.  2 kişilik oda konaklama fiyatımız 1.000 TL’dir. 2 kişilik Kahvaltı dahil konaklama fiyatı 1300 TL.  Aynı odada üçüncü kişi konaklamak isterse 200 TL  karşılığında, 3. bir yatak eklemesi daha yapıyoruz.  Otelimizde 3 kişilik konaklama bedeli 1200 TL  şeklinde fiyatlandırılmıştır. Eğer konuklarımız 3 kişilik çadırlarımızda kahvaltı dahil, konaklamak istiyorlarsa günlük 1.500 TL ödeyeceklerdir.” İfadelerine yer verdi.

Osman Dinç; “ayrıca Alakart restaurantımızda Öğle ve akşam yemeği ise sipariş verilen yemeklere göre farklılık göstermekle birlikte; piyasaya göre çok uygun fiyatlara hazırlanıp, müşterilerinin damak zevkine sunulmaktadır. Alakart restaurantımız da her türlü  yemek, ızgara ve meze  çeşidi, profesyonel ve eğitimli aşçılarımız tarafından, titizlikle, hijyen koşullarına uygun bir şekilde hazırlanmaktadır. Konaklamak istemeyen müşterilerimiz ise günü birlik; dinlenme, yeme içme veya diğer hizmetlerimizden yararlanmak içinde tesisimizden faydalanabilecekler.

ATLI SPORLAR VE ATLI SAFARİLER DÜZENLEYECEKLER

Hayata geçirmek istedikleri projelerden bir tanesinin de at biniciliği eğitimleri ve at safarileri olduğu bilgisini veren Meva Blue yönetim Kurulu Başkanı ve OBASYA’nın yeni işletmecisi Osman Dinç, projenin girişimlerini yaptıklarını ifade etti.  Osman Dinç; “Manisa, çevre iller veya Türkiye’nin dört bir tarafından  tesisimize gelecek atlı spor meraklıları, çocuklar, genler ve yetişkinler için OBASYA’da at biniciliği eğitimleri, ileri seviye biniciler için ise at safarileri düzenleyeceğiz. Padoklarımızı sipariş ettik, önümüzdeki günlerde gelecek ve kuracağız.  Başlangıç aşamasında 7 at ile bu faaliyetleri sürdüreceğiz. Daha sonra at  ve seyis sayımızı çoğaltıp, OBASYA’yı kuruluş amacına hizmet edecek şekilde, atlı sporların ve yarışmalarında  yapıldığı çok özel bir yapıya dönüştüreceğiz.

ALKOL RUHSATI VE HAFTA SONLARI CANLI MÜZİK VAR

Doğa ile iç içe günübirlik veya uzun zamanlı tatil yapmak, dinlenmek veya sevdikleri ile vakit geçirmek isteyen vatandaşların öncelikli olarak tercih ettiği Manisa OBASYA tesisleri, aynı zamanda dağ havasında kahvaltı veya yemek yemek isteyenlerinde tercihi de oluyor. Alkol ruhsatı da olan tesiste, hafta sonları canlı müzik te yapılıyor.  Manisa’da alkol ruhsatı olan çok az işletmeninin olduğu görüşü savunan Osman Dinç; “OBASYA her konuda Turizm Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Ailesi, dostları veya sevdikleri ile alkol almak isteyenler, Manisa’da konforlu işletme bulamıyor.  Tesisimizin Şehirden uzak olması ve alkollü işletmeler yönetmeliklerine tamamen uygun olması nedeniyle alkol ruhsatımız ve bu konuyla alakalı bazı kurallarımız var. Tesisimizin oteli olması da; alkol alan kişilerin, o gün trafiğe çıkmasının ve kazalara neden olmasının önüne geçiyor. Tesisimizde aileleri de konuk edeceğimizden, her müşterinin tesisimizin kurallarına uyması gerekiyor.  Tesisimizde her türlü alkol çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca müşterilerimizin keyifli vakit geçirmelerini sağlayabilmek amacıyla her Cuma ve cumartesi günleri canlı müziğimiz vardır.” bilgisini verdi.

YAKINDA; KENDİN PİŞİR KENDİN YE

Yakında OBASYA’ya ‘kendin pişir kendin ye’ konseptini getireceklerine vurgu yapan Osman Dinç; “bir çok müşterimizden mangal yakmak istediklerine dair talepler aldık. Bu zamana kadar buna müsaade edilmiyordu. Bundan sonra kontrollü ve güvenli bir şekilde, herhangi bir aksaklık veya yangın çıkarılmasına müsaade edilmeden, ‘kendin pişir kendin ye’  konseptini işletmemizde uygulamaya başlayacağız. Müşterilerimizin mangal etlerini biz tedarik edeceğiz. Müşterilerimiz kendi mangallarını yakıp, istedikleri şekilde keyifli ve huzurlu bir gün geçirecekler.” İfadelerine yer verdi.  

Rezervasyon ve bilgi için Meva Blue & OBASYA iletişim;

GSM: 05321667246

Ortaköy Mahallesi, Ortaköy Caddesi,  No: 191/1 Yunusemre / MANİSA

Web Adresi: www.mevablue.com

İnstagram: @obasyaturizm  & @mevablueofficial

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.