ÖZEL MANİSA ÜLKEM KOLEJİ 3 ÖĞRENCİSİ İLE LGS’DE REKOR KIRDI « World Turk

20 Eylül 2024 - 01:46

ÖZEL MANİSA ÜLKEM KOLEJİ 3 ÖĞRENCİSİ İLE LGS’DE REKOR KIRDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 4 Haziran’da gerçekleşen LGS sınavı sonuçlarını açıkladı. 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği sınavda, 562 öğrenci tam puan aldı. Manisa il genelinde LGS’de 8 öğrenci tüm sorulara doğru cevap verip tam puan aldı. Özel Manisa Ülkem Koleji 3 öğrencisi ile LGS’de rekor kırdı. Ülkemli; Deren Güler, Berra Öztunç ve Mustafa Efe Kaya LGS’de Türkiye birincisi oldu.

Son Güncelleme :

23 Haziran 2023 - 20:48

327 views

ÖZEL MANİSA ÜLKEM KOLEJİ 3 ÖĞRENCİSİ İLE LGS’DE REKOR KIRDI

Yüz binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen 2023 LGS sonuçları erişime açıldı. 4 Haziran 2023 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav” sonuçları  www.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek.

TÜRKİYE GENELİNDE 562 ÖĞRENCİ LGS’DE, 500 TAM PUAN ALDI

Ortaokul mezunu öğrencilerin, liselere yerleşebilmek için girdiği LGS sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde, 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Ayrıca testlerdeki net ortalaması geçen yıla göre artış gösterdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklaması sonrasında, 2023 LGS tercih kılavuzunun yayımlanacağı tarih belli oldu. Buna göre; LGS tercih kılavuzu 26 Haziran 2023 Pazartesi günü yayımlanacak. Adaylar 3-19 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Sınava girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek.

1 MİLYON 246 BİN 429 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

LGS merkezi sınavına bu yıl 8’inci sınıftaki 1 milyon 246 bin 429 öğrenci başvurdu. İki oturum halinde yapılan sınav 15 bin 532 okulda, 81 bin 570 salonda gerçekleştirildi. MEB’den yapılan açıklamaya göre; 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı, yüzde 82 oldu.

MANİSA’DA 2023 LGS’DE 8 ÖĞRENCİ TAM PUAN ÇIKARDI

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada Manisa il genelinde 2023 Liselere Geçiş Sınavında tüm sorulara doğru cevap verip tam puan alan öğrencileri açıkladı.

Bun göre: Yunusemre İlçesinden 5 öğrenci, Akhisar, Soma ve Turgutlu’dan birer öğrenci tam puan aldığı açıklandı. Manisa Yunusemre İlçesi’nde eğitim-öğretim hizmeti veren Özel Manisa Ülkem Koleji 3 öğrencisi ile LGS’de rekor kırdı. Ülkem Koleji öğrencileri; Deren Güler, Berra Öztunç ve Mustafa Efe Kaya  LGS’de sorulan tüm soruları eksiksiz bilerek 500 tam puan alarak LGS’de  562 tam puan alan Türkiye birincileri arasına girdi.

Özel Bahçeşehir Koleji öğrencileri Elif Hazal Erdoğan ve Ahmet Melih Şen’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Akhisar Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu öğrencisi Gülben Kara, Soma  13 Eylül Gama Ortaokulu öğrencisi Ece Eroğul ve Turgutlu İmam Hatip öğrencisi Ömer Faruk Gedikbaş; 500 tam puan alarak ailelerinin, akrabalarının, okullarının, öğretmenlerinin ve Manisa’nın   gurur kaynağı oldular.

İşte tam lise.

ÜLKEM KOLEJİ 3 ÖĞRENCİSİ İLE LGS’DE REKOR KIRDI

Ülkem Koleji öğrencileri; Deren Güler, Berra Öztunç ve Mustafa Efe Kaya  2023 LGS sınavında; Türkçe’den 20,  İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden  10 , din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden 10, yabancı dil dersinden  10, Fen Bilimleri dersinden 20, Matematik  dersinden 20 soru olmak üzere toplam 90 sorunun  tamamını doğru cevaplayarak, 562 tam puan alan Türkiye birincileri arasınagirdi.

DİSİPLİN VE ÜLKEM KOLEJİNİN EĞİTİM SİSTEMİ BAŞARIYI GETİRDİ

Manisa’nın ve okullarının gururu olan; Deren Güler, Berra Öztunç ve Mustafa Efe Kaya  kendilerini başarıya taşıyan etkenlerin başında; disiplinli çalışmak ve Ülkem Koleji’nin başarılı eğitim sistemi olduğuna önemle vurgu yaptılar. LGS’de  zirveye yerleşen 3 başarılı Ülkem Koleji öğrencisi, öğretmenlerinin kendilerine kazandırdıkları, ailelerinin destekleri ve disiplinli çalışma programları ile bu başarının sahibi olduklarını dile getirdiler.

DEREN GÜLER; OKULUN EĞİTİM SİSTEMİ, ŞAHSİ ÇABA VE SORUMLULUK BAŞARININ SIRRI

Ülkem Koleji’nin sosyal donatıları ve çağdaş eğitim modellerinin kendilerini çalışmaya ve başarmaya sevk ettiğine dikkat çeken Ülkem Koleji  LGS birincisi Deren Güler; “her özel okul biz hayatlarını kurmak için yola çıkan gençlerin beklentilerini karşılayamıyor. Ülkem Koleji öğretmenleri  öğrencilerin hedefleri doğrultusunda özel eğitim programları hazırlayıp, uyguladığı için bizler başarılı olabiliyoruz. Ancak bu iş sadece öğretmen ve okulun katkısı ile olmuyor. Şahsi çaba ve sorumluluk başarının olmazsa olmazlarından.  Bu başarı çok çalışmanın ürünü. Emeğimin karşılığını aldığımın kanaatindeyim. Herkesin kendi çalıma yöntemini bulması lazım. Ben kendiminkini bulduğum için başarılı olduğumu kanaatindeyim. Çocukluğumdan beri planlı ve programlı bir çalışma içerisindeydim. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ederim. Okulum Ülkem Koleji’ne mutlulukla gittim, sevgiyle gittim. Sıkılmadan okudum. Çünkü okuldaki sosyal donatılardan yararlandım. Ve buda sıkılmamı önledi.  Öğretmenlerimiz  ve ailem bana büyük emek verdi ve emeklerinin karşılığını aldılar. Bende emeğimin karşılığını aldım” ifadelerini kullandı.

BERRA ÖZTUNÇ; DÜZENLİ VE SIKI ÇALIŞMAK ŞART

Türkiye birincileri arasına girmenin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Ülkem Koleji öğrencisi Berra Öztunç ise; “ Ben, ailem, öğretmenlerim, arkadaşlarım, akrabalarım ve çevrem çok mutlu.  Sanki dünyalar benim oldu. Çünkü emeklerimin karşılığını ve hedeflerime adım adım yaklaşıyorum. Çok düzenli ve disiplinli çalıştım. Eksiklerimi biliyordum, bu konuda stratejik ilerledim. Aynı zamanda stres kontrolünü de iyi yaptığımı düşünüyorum. Bunlar başarıyı getirdi. Düzenli çalışınca emeklerinizin karşılığını alabiliyorsunuz. İnsan kendini iyi tanır ve kendi karakterine göre bir çalışma programı hazırlarsa, başarı mutlaka gelecektir. Ancak düzenli ve sıkı çalışmak şart. Birde dersi derste dinlemek ve hafızaya iyi yerleştirmek şart. O zaman stres olmuyor ve sınavda başarılı oluyorsunuz. Bu sonucu elde etmemde katkısı bulunan; aileme,  tüm öğretmenlerime ve okulumun yönetimine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MUSTAFA EFE KAYA; HEDEFİME ODAKLANDIM VE BAŞARDIM

Sınavda  birincilik derecesini alabileceğini umduğunu ve hedefine ulaştığını dile getiren Mustafa Efe Kaya  ise; “ Birincilik derecesini bekliyordum. Çünkü çok çalıştım. Bunun karşılığı birincilik olmalıydı, çok şükür oldu da.  Çok mutluyum. Benim düzenli çalışmalarımı pandemi de etkilemedi, deprem karmaşasıda. Ben hedefime odaklandım ve başardım. Çalışmalarıma düzenli olarak devam ettim. Başarıyı da zaten düzenli ve konsantre olarak çalışmam  getirdi. Mutluyum,  bundan sonraki eğitim hayatımı da  istikrarlı  bir şekilde devam ettireceğim. Disiplinli, düzenli ders çalışma alışkanlığım bena bu gururu ve şansı yaşattı. Manisa’ya, okuluma ve aileme  bu birinciliği getirdiğim için çok huzurluyum” dedi.

MANİSA ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ

3 Öğrencisi ile LGS’de Manisa’da zirveyi koruyan Manisa Özel Ülkem Koleji; Manisa’da  2003 yılında kuruldu ve 2008 yılında yeni binasında hizmet veriyor.

Okul; ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Danışmanlığında, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde eğitim-öğretim hizmeti veriyor.

  Manisa Özel Ülkem Koleji, öğrencilerinin son teknolojiye uygun eğitim-öğretim ortamlarında yetişmesini sağlamak amacıyla; teknoloji ile donatılmış sınıfları, 250 kişilik konferans merkezi, bilgisayar, matematik, dil ve fen laboratuvarları, bilim müzesi, multivizyon salonları, çok amaçlı salonları, hobi alanları, STEM dersliği, robot dersliği, sanat atölyesi, müzik atölyeleri, fitness salonu, tenis kortu, spor tesisleri, kampüs içindeki mini hayvanat bahçesi, mini ekoloji bahçesi, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, trafik parkuru, eğitsel ve tematik eğitim alanları ile… Öğrencilerinin birinci sınıf bir eğitim kurumunda okumanın ayrıcalığını yaşatıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.