MAGİAD’IN ‘2023 KENT BULUŞMALARI’NIN İLKİ GAZETECİLERLE OLDU « World Turk

20 Eylül 2024 - 16:51

MAGİAD’IN ‘2023 KENT BULUŞMALARI’NIN İLKİ GAZETECİLERLE OLDU

Mayıs aynın başında yapılan seçim sonucunda; 3 Dönemdir MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Halil Ağırbaşlı’dan görev teslim alan Güngör Serdar Bozyaka, ‘2023 Kent Buluşmaları’ toplantılarının ilkini gazetecilerle yaptı. MAGİAD Başkanı Serdar Bozyaka, MAGİAD’ı tekrar ayağa kaldırmak ve toplum yararına çalışmalarla Manisa’ya ve halkına katkı sağlamak istediklerine dikkat çekti.

Son Güncelleme :

06 Haziran 2023 - 14:48

146 views

MAGİAD’IN ‘2023 KENT BULUŞMALARI’NIN İLKİ GAZETECİLERLE OLDU

Haber: Nurgül Yılmaz

Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) yeni yönetimi basın mensuplarıyla ‘2023 Kent Buluşmaları’ kapsamında bir araya geldi. Çiçekli Köy Asmalı kahvaltı Salonu’nda düzenlenen programda MAGİAD Başkanı Serdar Bozyaka ve yönetimi, hayata geçirecekleri projelerden, çalışmalardan bahsetti.

Toplantıya Başkan Serdar Bozyaka’nın yanı sıra dernek yönetiminden; Ümit Demirci, Faik Kav, Oğuzhan Dolman, Mertcan Doğan,  Ajlan Aytaç, Muzaffer Sağlam, Hukuk Danışmanı Sercan Bozyaka ve gazeteciler katıldı.

“MAGİAD HER  TÜRLÜ SİYASİ GÖRÜŞTEN VE İDEOLOJİDEN  UZAK BİR DERNEKTİR”

MAGİAD Serdar Bozyaka, MAGİAD’ın 1991 yılında kurulmuş Manisa’nın en köklü sivil toplum örgütlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak, Manisa Genç İş Adamları Derneğini tekrar ayağa kaldırmak istediklerine dikkat çekti.  Serdar Bozyaka; “Öncelikle şu an bu toplantıyı yaptığımız yer Başkan yardımcımız Ümit Demirci’ye ait Asmalı kahvaltı salonudur. Çok güzel ve nezih bir yer burası. Herkesi buraya davet ediyorum. Bu toplantımızın amacı; Gazeteci arkadaşlarımıza derneğimizin vizyonu ve projeleri hakkında bilgilendirmeler yapmak.  MAGİAD, Manisa için çok önemli bir değer ve prestijli bir markadır. Bu değerini ona veren temel kriterlerden biri de her  türlü siyasi görüşten ve ideolojiden  uzak olmasıdır. İş insanının ortak idealler için, saygı ve sevgi çerçevesinde birlikte mücadele etmesidir. Kentimiz ve ülkemiz için sürdürülen bu beraberliğe önem göstermeye devam edeceğiz. Bu yeni görev, bizlere daha fazla sorumluluk da getirmektedir. Zira MAGİAD’ın son dönemde kaydettiği başarıların daha da ileri taşınabilmesi bizlerin öncelikli hedefidir.” Dedi.

“DAHA DA YENİ İŞLER, PROJELER YAPARAK İLERLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

MAGİAD’ın bundan sonraki süreçte yapacağı çalışmalardan bahseden Serdar Bozyaka; “ Yıllardır bu yana Manisa’nın sorunlarına derman olmaya çalışmış, Manisa’da birçok organizasyon, etkinlik yapmış, Manisa’da iş dünyasına yönelik çalışmalarıyla öne çıkmış bir sivil toplum örgütüyüz.  Bu önümüzdeki dönemde geçmişte MAGİAD’ın köklerinden gelen bazı yaptığı projeleri, çalışmaları ve güzel işleri devam ettirmeyi, bunların üzerine daha da yeni işler, projeler ekleyerek ilerlemeyi düşünüyoruz. Göreve gelir gelmez ilk yaptığımız şeylerden bir tanesi de MAGİAD’ın eski başkanlarıyla tanışmak oldu” dedi.

“MAGİAD’I TEKRAR AYAĞA KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Manisa Genç İş Adamları Derneğini tekrar ayağa kaldırmak istediklerini vurgulayan Serdar Bozkaya, “Manisa Genç İş Adamları Derneği öncelikle Manisa’ya hizmet eden bir kurum olmalı diye düşünüyoruz. Biz derneğimizin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bir konfederasyona bağlı, bir federasyona bağlı bir iş adamları derneğiyiz. Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonuna bağlıyız. Ege İş Adamları Federasyonuna bağlıyız. Onlarla iletişim halinde pek çok etkinliği yapabilme imkanımız var.

Aslında çok güçlü bir yapımız var. Manisa Genç İş Adamları Derneğini tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz.” Dedi.

MAGİAD Adını, “Manisa Genç İş İnsanları” Olarak Değiştirdi

Serdar Bozyaka MAGİAD’ın adını, “Manisa Genç İş İnsanları” olarak değiştirdiklerine vurgu yaparak; “Hep söylüyoruz Manisa Genç İş Adamları diye ama gelecekti projelerimizden bir tanesi yönetim kurulumuzda ve üyelerimiz arasında kadın arkadaşlarımızda var. Manisa Genç İş İnsanları olarak önümüzdeki dönemde devam etmek istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

HAZİRAN AYI İÇİNDE BİR BAKANI DAVET EDECEKLERİ TOPLANTI YAPACAKLAR

Serdar Bozyaka; “Haziran ayının ortası için belirleyeceğimiz bir günde üyelerimizle tanışma toplantı yapacağız. Bu toplantımıza kabinemizden bir bakanı davet etmek istiyoruz. Manisa’daki ve ülkemizdeki kutuplaşmanın sonlanabilmesi için uzlaşının sağlanabilmesi için adımlar atmak istiyoruz.  Bu kutuplaşmadan hem şehrimiz, ülkemiz zarar görüyor. Biz herkesi kucaklaşan bir sivil toplum örgütüyüz. Manisa’mızın önümüzdeki 20 yılını, 50 yılını planlamak istiyoruz. Manisa’ya aşığız Manisa’nın sorunlarını da biliyoruz. Manisa’nın sorunlarını çözmek için sivil toplum örgütlerine, yerel yöneticilerine gideceğiz” görüşlerine yer verdi.

MAGİAD Başkanı Serdar Bozyaka daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

“BİLİMSEL GERÇEKLERDEN KOPUK BİR EKONOMİ MODELİ VAR”

MAGİAD  Başkanı Serdar Bozyaka daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu ekonomik krize ilişkin sorulan bir soruya; “ Özellikle belirtmek istiyorum ki biz Ülkenin ekonomisinden memnun değiliz. Biz bunu kendi toplantılarımızda da konuştuğumuz zaman arkadaşlarımızla konuştuğumuz zaman Türkiye’de en büyük problem yarınımızı göremiyoruz. Öngörülebilir bir ülkede değiliz. Yarın dolar ne kadar olarak yarın biz ne yapacağız. Fiyatlar ne olacak enflasyon böylemi devam edecek. Neden öngörülebilir değil çünkü bilimsel gerçeklerden kopuk bir ekonomi modeli var. Dünkü yeni göreve gelen maliye bakanımız söyledi zaten. Bunu bir eleştiri olarak değil kendisinin bir ifadesi olarak görebilirsiniz. Söylemini de çok doğru buluyoruz. Takdir ediyoruz, kendisine açık bir kredimiz var iş dünyası olarak. İnşallah söylediklerini hayata geçirebilmek fırsatı olur, ülkemizin yarınlarına umutla bakabiliriz. Bu enflasyonla ticaret yapabilmemiz mümkün değil. İnsanları çalışmadan kazanmaya yönlendiren bir ekonomi modeli bu. Yada Türkiye’yi ucuz iş gücüne götüren bir ekonomi modeli bu .Biz Türkiye halkın ucuz iş gücü olmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünler üreten, dünya ile yarışan, dünyanın en büyük 10 ekonomisinde yer alan bir ekonomi modeline sahip olmasını istiyoruz. Dünyadaki bazı doğruları doğru olarak hayata geçirmek gerekiyor. Ekonomi yönetimin bunu yapmadan yol alması mümkün değil. Seçim ekonomisi olabiliyor, siyasilerin öncelikli palanları farklı olabiliyor. Biz her şeyden önce ekonomiyi yönetenleri ve ekonomistleri devlet adamlığına davet ediyoruz. Merkez bankasını da, ekonomi bakanımızı da, ticaret bakanımızı da ülkemizi yönetenlerin daha sonra politik kimliklerine girmelerini istiyoruz. Çünkü hepimizin aşı ,hepimizin işi, hepimizin ailesini ilgilendiren konular bunlar. Bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.” Şeklinde cevapladı.

“MÜLTECİLERİN  MİSAFİRLİĞİNİN ARTIK BİTMESİ GEREKİYOR”

Suriye’den gelen mültecilerin ucuz iş gücüne Türk ekonomisini sekteye uğrattığına işaret eden MAGİAD’ın yeni seçilen Başkanı Serdar Bozyaka;  “Biz yönetimdeki arkadaşlarımızla bu konuları konuşuyoruz. Yönetimimiz de birçok sanayici arkadaşımız var bu meseleleri konuşuyoruz. Hiç bir kimsenin mültecilerden memnu olduğunu duymadım, hatta sanayicilerimizin ucuz iş gücüyle yola devam etmek istediklerini ben duymadım. Biz günlük çıkarlarımızdan ve kar marjlarımızın ziyade ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. Ülkemizin bu kadar yabancıyla farklı kültürlerden gelen bu kadar insanla gelecekte barış içerisinde yaşayacağını düşünmüyoruz. Türkiye 10 milyon mülteciyi kaldırabilecek onları eğitebilecek ve bu ülkenin insanını adapte edebilecek bir yapıya sahip olduğunu düşünmüyoruz. Mültecilerimizin misafirliğinin artık sona ermesi gerektiğini evlerine dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkenin refahı her şeyden önemli. Bizim cebimize giren paralardan çok daha önemli. Milyon dolarlarımız, milyar dolarlarımız olur ama huzur içerisinden yaşayacağımız bir evimiz olmazsa, huzur içerisinde yaşayacağımız sokaklarımız olmazsa kazandığımız paranın hiç kıymeti kalmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızda bu konuda seçim öncesinde söz verdi. Muhalefette aynı şeyi söyledi. Buna güvenerek mültecilerin artık misafirliğinin bitmesi gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ KAPILARINDA OLAN BİR ÜLKE DEĞİL, DAVET EDİLEN BİR ÜLKE”

Başkan Bozyaka eğitimli bir toplumun kaliteli üretimi yakalayabileceğine işaret ederek;  “Şunu konuda da tekrar bir açıklık getireyim biz ucuz iş gücü üreten bir ülke olmak istemiyoruz. Biz katma değeri yüksek ürünler üreten dünya ile yarışan teknoloji üreten bir ülke olmak istiyoruz. O yüzden burada daha çok eğitim düzeyi yüksek, beklentileri yüksek. Ama aldığı eğitim anlamıyla da dünya la yarışan beyinlerle beraber güzel işler üretmek istiyoruz. Türkiye o zaman gerçekten Avrupa Birliği kapılarında olan bir ülke değil, davet edilen bir ülke olur. Ekonomisi de daha iyi yerlere gelir.” Dedi.

“MERKEZ BANKASI REEL ENFLASYON İLE MUTLAK BİR BAĞ KURMALIDIR”

Başkan Serdar Bozyaka, Başta Merkez bankası ve diğer bankaların kredi konusundan yeni bir yol haritasının olması gerektiğine işaret ederek;  “yüzde 8,5 gecelik faizle, merkez bankasının verdiği faizle yola çıkıyorsunuz. Ticari kredi çekmeye çalıştığınız zaman yüzde 50-60’ lar da karşınıza rakamlar geliyor. Yada mevduat faizine paranızı götürüyorsunuz size yüzde 40’lar teklif ediliyor. Bunun sebebi bilimden, akıldan kopuk bir ekonomi modeli bunun sürdürülebilirliği yok. Zaten böyle bir ekonomi modelinin içerisinde bankalarında kredi vermesi mümkün değil. Bankaların aylakta kalabilmesi, batması içinde çok daha dikkatli olması gerekli. Enflasyonun reel oranlarda yüzde yüzlere yakın olduğu bir ülkede bankanın yüzde 40 la, hatta merkez bankasının faiz oranına baktığınızda yüzde 8-10 ile kredi vermesi mümkün değil. O bankanın ayakta kalması mümkün değil. Seçim öncesinde yapılmış olabilir bundan sonra ya merkez bankasının faiz oranları normale gelecek. Yada bu ekonomi modeli ile kredi bulamamaya, yüksek rakamlarla kredi bulmaya devam edeceğiz diye düşünüyorum. Bu bizi çok olumsuz etkileyen bir durum çünkü tulumbanın suyu gibi düşünün krediyi, kredi olmadan bir ticari işletme ayakta duramaz. Kredi olmadan bir ticari işletme büyüyemez. Ekonominin ve paranın temeli kredidir. İşletmeler ciddi anlamda bir sıkıntı yaşamaya başladı.” Diye konuştu.

“EHİL BİR ŞOFÖR MEHMET ŞİMŞEK’TEN UMUTLANMAK İSTİYORUZ”

MAGİAD Genel Koordinatörü Faik Kav ise KOSGEB kredilerinin, ülke ekonomisine bir katkı sağlamadığını gerçeğine değinerek;   “Geçmiş dönemde bu bankacılık ile ilgili ciddi hatalar yapıldı. Nedir bu hatalar mesela Kosgeb üzerinden krediler verildi. TKDK üzerinden krediler verildi ama gerçekten istihdam sağlayacak alanlara ulaşmadı. Faizlerin yüksek olması da şu anda büyük bir problem değil ancak bankalar seçim öncesinde bankalar kredileri durdurdu. Seçim sonrası direksiyona ehil bir şoför Mehmet Şimşek geçince insanların bakış açısı daha farklı oldu. Pozitif bir algı oluştu umarım bu devam eder. Kısıtlı olan imkanlar doğru oranda sanayiciye yansıdığı zaman yeniden bir canlanma olabilir” görüşlerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.